Nederlands

Alexander Gershberg is een chef-kok, kookleraar en kookboeken auteur dat gezond en lekker eten op verschillende manieren naar je toebrengt. Niet alleen verzorgt hij kookworkshops en een sophisticated vegetarische en veganistische catering, maar ook komt Alexander graag een fantastische maaltijd voor je bereiden. Bovendien is het heerlijke eten van Alexander te proeven in een pop-up restaurant.

Het bedrijf werd in 2011 opgericht door vegan chef-kok Alexander Gershberg. Met zijn onweerstaanbare gerechten wil hij mensen inspireren om gezonder te gaan eten en te laten zien dat gezond eten sexy is.

Alexander werd geboren in Rusland, groeide op in Israël en woont sinds 2006 in Amsterdam. De laatste paar jaren heeft hij zich gewijd aan het ontwikkelen van een bijzondere fusion kookstijl, die geïnspireerd is door de culturen waarin hij is opgegroeid, de Israëlische keuken, de Japanse keuken, Nederlandse lokale producten en het idee dat gezond eten toegankelijk moet zijn. Zijn gerechten zijn kleurrijk, origineel, dynamisch en gevarieerd in het gebruik van verschillende smaken, ingrediënten en kooktechnieken. Het resultaat is een intrigerende clash van feel good voedzaam en lekker eten.

De ingrediënten die hiervoor gebruikt worden zijn 100% plantaardig en biologisch. Bij Alexander wordt uitsluitend met lokale groenten en whole foods gekookt en worden geraffineerde en commerciële producten vermeden. Alexander vindt dat deze manier van eten mensen niet alleen gelukkiger en gezonder maakt, maar er ook voor zorgt dat ze duurzaam en in harmonie met hun omgeving gaan leven.

Hier vind je meer informatie over Alexanders kookboek Plantaardig